Ajankohtaista

Jalkojen laskimovirtausmittaus 15 €; Ilmaiseksi Bauerfeind tukisukkien ostajalle

Turvottaako jalkoja? Epäiletkö laskimovaivoja? Matkalle lähdössä?

Jos kärsit oireista (mm. turvotus, väsymys, kutina, särky), jotka viittaavat laskimoiden vajaatoimintaan, on hyvä selvittää jalkojen laskimoiden terveydentila. Sydänviikolla sairaanhoitajamme Hanna-Mari tekee jalkojen laskimovirtausmittauksia ajanvarauksella.

BODYTRONIC® 200 arviointimenetelmä tunnistaa laskimovaivat jo varhaisessa vaiheessa nopeasti ja helposti, kun ne eivät ole vielä silmin havaittavissa. Mittauksen perusteella voidaan tarvittaessa suositella juuri sinun tarpeeseesi sopivia tukisukkia. Mittauksen hinta 15 €. Bauerfeind tukisukkien ostajalle mittaus ilmaiseksi!

Muista tukisukat myös matkalle lähtiessäsi. Pitkä lento-, auto- tai junamatkat, joiden aikana istutaan pitkiä aikoja yhtäjaksoisesti, lisäävät veritulpan riskiä. Veritulpan muodostumista voi ehkäistä tukisukkien avulla. Tukisukkien lisäksi suositellaan säännöllistä jaloittelua parin tunnin välein ja riittävää nesteen nauttimista.

Tule tutustumaan tukisukkavalikoimaamme Hirvensalon apteekissa.

Ajanvaraukset numerosta p. 02 2844 660

Tervetuloa!

Punkkirokote eli puutiaisaivotulehdusrokote

Punkit levittävät virusta, joka aiheuttaa puutiaisaivotulehdusta (tick borne encephalitis, TBE, Kumlingen tauti, puutiaisaivokuume). Viruksen aiheuttamaan puutiaisaivotulehdukseen ei ole lääkehoitoa. Punkit levittävät myös bakteerivälitteistä borrelioosia, joka on eri tauti. Borrelioosia ei voi ehkäistä rokotteella, mutta sitä hoidetaan antibiooteilla.

Puutiaisaivotulehdusta vastaan voi suojautua rokotteella. Perusrokotussarjaan kuuluu kolme rokotusta, joista toinen annos annetaan 1-3 kuukautta ensimmäisen jälkeen ja kolmas annos annetaan 5-12 kuukauden päästä toisesta annoksesta. Jos suojaa tarvitaan nopeasti, voidaan toinen rokote antaa jo 2 viikon kuluttua ensimmäisen jälkeen. Suoja ei ole elinikäinen, vaan tehosterokotuksia tarvitaan iästä riippuen 3 tai 5 vuoden välein.

Hirvensalon apteekin Terveyspisteestä puutiaisaivotulehdusrokotus

AIKUISET49 €
LAPSET 47 €

Hintaan sisältyy rokoteaine, resepti ja sairaanhoitajan vastaanottomaksu

Varaa aika numerosta 02 2844 660.

hinta 20 €

Apteekissamme voimme määrittää kehosi koostumuksen InBody-kehonkoostumuslaitteella. Mittauspäiviä on säännöllisesti lähes joka kuukausi, mikä mahdollistaa kehonkoostumuksen säännöllisen seurannan. Siten mittaus toimii hyvänä motivaattorina ja tukena esim. painonhallinnassa, kuntoilussa, voimaurheilussa ja yleisesti terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä.

Kehonkoostumusmittaus antaa arvokasta tietoa kehosi rasva-, lihas-, luu- ja mineraalipitoisuuksista. Lisäksi se kertoo painoindeksin, sisäelinrasvan määrän, elimistön aineenvaihdunnan tason ja kehon eri osien tasapainon. InBody-kehonkoostumusmittaus on tärkeä apuväline monien sairauksien (diabetes, monet sydänsairaudet, kohonnut verenpaine) ehkäisyssä ja sairastumisriskin arvioinnissa. Tulosten perusteella voidaan tehdä tarpeellisia muutoksia ruokavalioon ja suunnitella tulevia liikuntaharjoituksia.

Valmistautuminen mittaukseen:
– ole syömättä ja juomatta 2 tuntia ennen mittausta
– vältä alkoholin käyttöä 2 vuorokautta ennen mittausta
– vältä voimakasta fyysistä rasitusta 12 tuntia ennen mittausta
– vältä nesteenpoistolääkkeiden ottamista edeltävinä päivinä
– virtsarakon tulee olla mahdollisimman tyhjä

Huom! Kehonkoostumusmittaus ei sovi raskaanaoleville tai jos sinulla on sydämentahdistin, keinonivel tai raajaproteesi. Mittaus kestää noin 15 minuuttia ja tulokset käydään läpi heti mittauksen jälkeen.

Mittaukseen voi halutessaan yhdistää ravitsemus- tai liikuntaneuvontaa.

Ajanvaraukset ja lisätiedot p. 02 2844 660.