Liikunta- ja ravitsemuspalvelut Hirvensalon apteekissa

Hirvensalon apteekissa sinua palvelevat liikunnan- ja ravitsemuksen ammattilaiset. Sairaanhoitajamme Hanna-Mari on käynyt elintapaohjauskoulutuksen ja antaa neuvontaa liikunta-, ravitsemus- ja unipalveluissa. Personal trainer - farmaseuttimme Anna palaa työkuvioihin keväällä 2019. Keväällä on siis taas mahdollisuus myös laajempaan personal trainerin ohjaukseen.

Mikäli et ole varma minkälaisesta neuvonnasta olisI eniten hyötyä sinulle, soita p. 0207310091/022844660 tai tule käymään, niin voit yhdessä sairaanhoitajamme tai muun henkilökuntamme kanssa miettiä yhdessä sinulle sopivia vaihtoehtoja.

Starttipaketti 80 €
sis. InBody-kehonkoostumusmittaus, Liikuntaresepti ja Ravitsemusresepti
Elämäntapaohjaukseen perehtynyt sairaanhoitajamme Hanna-Mari opastaa liikunta- ja ravitsemusasioissa hyödyntäen InBody-kehonkoostumusmittauksen tuloksia ja huomioiden asiakkaan tavoitteet ja mahdolliset sairaudet. Starttipaketti on erittäin hyvä väline oman lähtötason kartoittamiseen ja tavoitteiden asettamiseen. Mittauksen ja keskustelun perusteella nähdään ongelmakohdat ja Hanna-Mari antaa vinkkejä ja neuvoja minkälaisia muutoksia liikuntaan ja ruokailuun kannattaa tehdä, jotta tavoitteet saavutetaan. 

InBody-kehonkoostumusmittaus

Apteekissamme voimme määrittää kehosi koostumuksen InBody720-kehonkoostumuslaitteella. Mittauspäiviä on säännöllisesti lähes joka kuukausi, mikä mahdollistaa kehonkoostumuksen säännöllisen seurannan. Siten mittaus toimii hyvänä motivaattorina ja tukena esim. painonhallinnassa, kuntoilussa, voimaurheilussa ja yleisesti terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä.

Kehonkoostumusmittaus antaa arvokasta tietoa kehosi rasva-, lihas-, luu- ja mineraalipitoisuuksista. Lisäksi se kertoo painoindeksin, sisäelinrasvan määrän, elimistön aineenvaihdunnan tason ja kehon eri osien tasapainon. InBody-kehonkoostumusmittaus on tärkeä apuväline monien sairauksien (diabetes, monet sydänsairaudet, kohonnut verenpaine) ehkäisyssä ja sairastumisriskin arvioinnissa. Tulosten perusteella voidaan tehdä tarpeellisia muutoksia ruokavalioon ja suunnitella tulevia liikuntaharjoituksia.

Huom! Kehonkoostumusmittaus ei sovi raskaanaoleville tai jos sinulla on sydämentahdistin, keinonivel tai raajaproteesi. Mittaus kestää noin 15 minuuttia ja tulokset käydään läpi heti mittauksen jälkeen.

Kehonkoostumusmittauksen hinta apteekissamme on 20 € tai kolmen mittauksen sarja 50 €

Varaa aika p. 02 2844 660

Seuraavat InBody-mittauspäivät:

17.-18.5.

Valmistautuminen mittaukseen:

  • ole syömättä ja juomatta 2 tuntia ennen mittausta
  • vältä alkoholin käyttöä 2 vuorokautta ennen mittausta
  • vältä voimakasta fyysistä rasitusta 12 tuntia ennen mittausta
  • vältä nesteenpoistolääkkeiden ottamista edeltävinä päivinä
  • virtsarakon tulee olla mahdollisimman tyhjä

Liikuntaresepti palvelut 30€, 45min

Liikuntaresepti on henkilökohtaista liikuntaneuvontaa, jossa arvioidaan omaa liikkumista ja sen riittävyyttä. Tavoitteena on lisätä liikuntaa ja saada vinkkejä omaan arkeen, esimerkiksi sairaus huomioiden.

VARAA AIKA

Ravitsemusresepti palvelut 30€, 45min

Ravitsemusresepti on henkilökohtaista ravitsemusneuvontaa, jossa kartoitetaan arkiruokailun ongelmakohtia ja annetaan parannusehdotuksia oman tavoitteen mukaan. Tavoitteena voi olla painonpudotus, kolesterolin alentaminen, oma jaksaminen, hyvinvoinnin lisääminen tms. Vatsavaivat ja myös väsymys saattavat hävitä ruokavaliota muuttamalla. Sairaanhoitajamme neuvoo myös erikoisruokavalioissa, esim. FODMAP-ruokavalio.

VARAA AIKA

Uniresepti palvelut 30€, 45min

Uniresepti on henkilökohtaista unenhuoltoneuvontaa ja lääkkeetöntä hoitoa univaikeuksiin. Unenhuolto on elintapaohjauksen perusta. Ohjauksessa arvioidaan unettomuuden haittaa, päiväaikaista vireyttä, elämän säännöllisyyttä ja muita uneen vaikuttavia toimintamalleja. Tavoitteena on laadukkaan unen määrän lisääminen ja säilyminen riittävänä, sairauksien ennaltaehkäisy sekä hyvinvoinnin lisääminen.

Uniresepti on tarkoitettu esimerkiksi henkilöille, joilla on nukahtamisvaikeuksia, unen katkonaisuutta tai liian aikaista heräämistä, liiallista nukkumista tai muuta uneen liittyvää ongelmaa, joka aiheuttaa päivällä väsymystä tai muuta kliinisesti merkittävää haittaa. Univaje on merkittävä sydän- ja verisuonisairauksien, diabeteksen, ylipainon, korkean verenpaineen, muistisairauksien sekä psykiatristen sairauksien riskitekijä.

Hoitoon voidaan liittää uni-valvepäiväkirja, joka auttaa selvittämään, kuinka säännölliset potilaan nukkumaanmeno- ja heräämisajat ovat. Sen avulla saadaan myös tietoa, mitkä seikat huonontavat ja mitkä parantavat yöunen laatua. Uni-valvepäiväkirja vaatii unenhuoltoneuvonnan seurantakäynnin.

VARAA AIKA