Hirvensalon Apteekissa on Apteekin Terveyspiste!

Sairaanhoitajamme vastaanotolla voit ottaa kaikki rokotukset, mittauttaa helposti ja nopeasti verenpaineen, kokonaiskolesteroliarvot, pitkäaikaisen verensokerin, hemoglobiinin tai CRP:n ilman erillistä lähetettä. Myös pienet hoitotoimenpiteet kuten tikkien poisto, haavanhoito tai korvahuuhtelu onnistuvat omassa lähiapteekissasi.

PUNKKIROKOTUS ELI PUUTIAISAIVOKUUMEROKOTUS

Punkit eli puutiaiset levittävät erilaisia tauteja, joista yleisimpiä ovat borrelioosi ja puutiaisaivokuume (TBE, puutiaisaivotulehdus, kumlingentauti). Puutiaisaivokuume on TBE-viruksen aiheuttama enkefaliitti eli aivotulehdus, jota vastaan voi suojautua rokotteella. Borrelioosi on Borrelia burgdorferi -bakterrin aiheuttama sairaus, johon ei ole rokotetta.

Perusrokotussarjaan kuuluu kolme rokotusta. Toinen annos annetaan 1-3 kuukautta ensimmäisen jälkeen ja kolmas annos annetaan 5-12 kuukauden päästä toisesta annoksesta.

Aikuiset 49 € ja lapset 47 €
Ajanvaraus: p. 020 7310091 tai VARAA AIKA NETISSÄ

Voit tilata sairaanhoitajan myös kotiisi tai vaikka työpaikalle.

Sairaanhoitajan vastaanottoajat

MA    9.00-16.00

TI      11.00-19.00

KE     9.00-17.00

TO     11.00-19.00

PE      9.00-16.00

Apteekin terveyspisteen hinnasto

Verenpaine 15 €

Kolesteroli (Kol, LDL, HDL, trigly) 35 €

Pitkäaikainen verensokeri 30 €

CRP 25 €

Hemoglobiini 20 €

Tikkien poisto 25 €

Haavanhoito alkaen 15 €

Korvahuuhtelu 25 €

Luomitarkastus 20 €

MMSE-muistitesti 25 €

Rokotukset

-Pelkkä rokottaminen 15 €

-Rokottaminen+rokote 15 €+rokotteen hinta

-Rokottaminen+resepti+rokote 10 € + 6 €+rokotteen hinta

Hinnat sisältävät vastaanottokäynnin sekä omahoito-ohjeet ja neuvonnan.

Terveystarkastus: Sairaanhoitajamme voi laatia asiakkaalle hänen toiveidensa mukaisen terveystarkastuksen, johon voi sisältyä erilaisia mittauksia (mm. kolesteroli, verensokeri, verenpaine, InBody-kehonkoostumusmittaus) sekä ravitsemus ja liikunta neuvontaa.

Kotikäynnit: Sairaanhoitaja tulee tilauksesta kotiisi ja rokottaa vaikka koko perheen samalla käynnillä. Voit tilata sairaanhoitajan myös työpaikalle.

Hinnoittelu: sairaanhoitajan hinnaston mukainen maksu + kotikäyntimaksu 32,00 € (30 min, ylimenevältä osalta jokaiselta alkavalta 15 minuutilta 10 €)+ kilometrikorvaukset 5 km yhteensuuntaan ylittävältä osalta 2,00 € / km.

Varaa aika numerosta 020 7310091.

Verenpaineen mittaus

Palvelu sisältää sairaanhoitajan tekemän verenpaineen mittauksen, seurantakortin täyttämisen sekä ohjauksen kohonneen verenpaineen hoitoon ja seurantaan.

Kohonnut verenpaine on suomalaisten aikuisten valitettavan yleinen vaiva. Oireettomana se jää helposti huomioimatta, mutta se on kuitenkin merkittävä riskitekijä erilaisille sydän- ja verisuonisairauksille. Säännöllinen mittaaminen on ainoa tapa seurata verenpaineen kehitystä.

Kolesterolin mittaus

Palvelu sisältää veren rasvojen (kolesterolin) määrittämisen sormenpääverinäytteestä.

Testin tulokset saadaan samalla käyntikerralla. Palvelu sisältää myös ohjauksen korkean kolesterolin hoitoon.

Testi määrittää veren HDL-, LDL- ja kokonaiskolesterolin sekä triglyseridien pitoisuuden. Veren kohonneet rasva-arvot ovat yksi sydän- ja verisuonisairauksien riskitekijöistä. Rasva-arvoihin voidaan vaikuttaa ruokavaliolla ja terveellisillä elämäntavoilla.

Tähän tutkimukseen on oltava syömättä ja juomatta 10-12 tuntia ennen näytteen ottoa.

Pitkäaikaisen verensokerin mittaus

Palvelu sisältää pitkäaikaisen verensokerin (HbA1c) määrittämisen sormenpääverinäytteestä.

Testin tulokset saadaan samalla käyntikerralla. Palvelu sisältää myös tyypin 2 diabeteksen sairastumisriskin arvioinnin sekä ohjauksen.

Verensokerin mittausta käytetään diabeteksen eli sokeritaudin hoitotasapainon seurannassa sekä seulontamenetelmänä. Testin voi tehdä mihin aikaan päivästä tahansa eikä vaadi paastoa.

Pitkäaikainen verensokeriarvo kertoo verensokeritason useammalta mittausta edeltävältä viikolta. Tällöin saadaan tarkempaa ja pidemmän ajan tietoa verensokeritasosta. Pitkäsokerin mittaukset kuuluvat diabeetikkojen säännölliseen seurantaan.

CRP-mittaus

Tulehdusarvon mittaus. Palvelu sisältää tulehdusarvon (CRP) mittaamisen sormenpääverinäytteestä.

Testin tulokset saadaan samalla käyntikerralla. Testin voi tehdä mihin aikaan vuorokaudesta tahansa eikä vaadi paastoa.

Bakteerin aiheuttamissa tulehduksissa CRP-arvo nousee. Yleisimpiä bakteerien aiheuttamia tulehduksia ovat korvatulehdus, virtsatietulehdus, nielutulehdus eli angiina sekä keuhkokuume.

Hemoglobiinin mittaus

Palvelu sisältää hemoglobiinin määrittämisen sormenpääverinäytteestä.

Testin tulokset saadaan samalla käyntikerralla.

Hemoglobiini tarkoittaa veren punasolujen kykyä kuljettaa happea kudoksiin. Matalan hemoglobiiniarvon oireita ovat kalpeus, väsymys, hengästyminen ja voimattomuus. Hemoglobiinin taso on hyvä määrittää ennen mahdollisten rautavalmisteiden käyttöä sekä myös valmisteiden käytön päättyessä.

Rokotuspalvelu

Rokotuspalvelu sisältää yleisempien rokotteiden reseptin, rokoteaineen sekä rokottamisen sairaanhoitajan vastaanotolla.

Rokotuskäynnillä asiakkaalla voi olla myös mukanaan reseptillä määrätty rokote sairaanhoitajan pistettäväksi.

Palveluun kuuluu matkakohteen huomioiva rokotusohjelman suunnittelu ja rokotteiden pistäminen rokotussuunnitelman mukaisesti. Suunnittelukäynnille on syytä varata aikaa n. 30 minuuttia. Suunnittelukäynnillä laaditaan THL:n ohjeiden mukaan rokotusohjelma ulkomaanmatkaa tai pidempää oleskelua varten. Samanaikaisesti käydään läpi yleisesti matkailijan terveydenhuoltoon ja varautumiseen liittyviä asioita.

Varauduthan odottamaan apteekin tiloissa 15 minuuttia rokotuksen jälkeen. Näin pystymme reagoimaan mahdollisiin yliherkkyysreaktioihin.

Lääkeinjektiot

Palvelu sisältää asiakkaan tuoman lihakseen tai ihonalaiseen kudokseen pistettävän (injektiomuotoisen) lääkkeen pistämisen sairaanhoitajan vastaanotolla.

Haavanhoito

Akuutin tai kroonisen haavan hoitopalvelu, joka sisältää siteiden vaihdon sekä kotihoito-ohjeet.

Haavan puhdistus ja sopivan sidoksen valinta auttavat haavan paranemisessa. Asiakasta ohjataan käynnillä omatoimiseen haavanhoitoon. Tarvittaessa autetaan sopivien haavanhoitotuotteiden valinnassa.

Tikkien poisto

Palveluun kuuluu leikkauksenjälkeisen haavan paranemisen arviointi sekä ompeleiden tai hakasten poisto.

Ompeleet poistetaan leikkaushaavasta toimenpiteen suorittaneen tahon antamien ohjeiden mukaan. Haavanhoidon kotihoito-ohjeet käydään läpi.

Korvahuuhtelu

Palvelu sisältää korvakäytävän tutkimuksen, vahatulpan poishuuhtelun sekä itsehoidon ohjeistuksen.

Korvavahan liiallinen kertyminen korvakäytävään aiheuttaa usein kuulon huonontumista ja korvassa voi olla huminaa tai rahinaa. Korva voi myös tuntua tukkoiselta. Korvavahan kertyminen ei yleensä tunnu kipuna korvassa.

Toimenpide vaatii usein vahan pehmittämistä siihen soveltuvalla valmisteella huuhtelua edeltävänä iltana. Palvelu sopii myös kuulolaitetta käyttäville henkilöille.

Luomitarkastus

Palvelu sisältää sairaanhoitajan silmämääräisen luomien tarkastuksen.

Vastaanotolla tarkastetaan halutessasi kaikki kehosi luomet ja varsinkin ne luomet, joista olet huolissasi. Jos todetaan tarkempia tutkimuksia vaativia ihomuutoksia, sairaanhoitaja ohjaa sinut lääkärin vastaanotolle, jossa arvioidaan onko luomi syytä poistaa ja tutkia mikroskooppisesti.

Muistitesti

Palvelu sisältää sairaanhoitajan tekemän MMSE (Mini-Mental State Examination) –muistitestin. Testi on lyhyt muistin ja tiedonkäsittelyn arviointiin luotu testi, jonka tekeminen kestää noin 10 minuuttia. Sen avulla kartoitetaan muutoksia mm. muistissa, hahmotus- ja keskittymiskyvyssä, kielellisissä kyvyissä sekä orientaatiossa.

MMSE:tä voidaan käyttää muistisairauksien seulontaan ja ensitestinä muistisairautta epäiltäessä. Testaus kannattaa tehdä silloin, kun tutkittava on virkeimmillään, koska pyritään selvittämään hänen maksisuorituskykyään. Kysymyksillä selvitetään mm. onko ajan hallinnassa, puheessa, keskittymisessä tai esimerkiksi lukemisessa tai kirjoittamisessa muutoksia, jotka voisivat vaikuttaa arkiselviytymiseen tai jotka voisivat liittyä sairauteen.